Ha másnap nem telefonál a vevő…

A vevő megnézte az általad mutatott ingatlant.

Tetszik neki, legalábbis azt mondja. Minden úgy tűnik, hogy hamarosan ajánlatot fog tenni rá. Elégedetten kezded dörzsölni a tenyered…

Elköszön és az ajtóban visszafordulva még megkérdezi: akkor Önt keressem majd igaz?

Igen – válaszolsz neki, és mosolyogva elköszönsz tőle. Nincs mese, ennek kell az ingatlan! 🙂

Este forgolódva alszol…. Holnap biztos hívni fog…

Másnap egész nap nézed a telefonod. Nem hívott még. Délután van. Még mindig nem hívott. Talán majd este.

Másnap reggel már kíváncsi vagy. Mi történt? Elvesztette a telefonszámomat? Vagy csak megkerülte az ingatlanirodámat és már az eladóval paktál a hátam mögött? Felhívjam? Á, inkább hagyok neki még egy pár nap gondolkodási időt. Gondolatban már kiszámoltad  a jutalékodat is…

Ez bukta.

A helyzet az, hogy ha a megtekintéstől számított 24 órán belül nem hív fel a vevő, azért hogy ajánlatot tegyen vagy megint megnézze az ingatlant, vagy további lépéseket tegyen a megszerzésére – akkor „megnyugodtatsz”: kár utána futni, mert nem kell neki!

Nem a telefonszámod vesztette el, nem is az eladóval cimbizett össze. Hanem a kőkemény valóság az, hogy mégsem a Te ingatlanod mellet döntött.

Ha kellene neki, akkor hidd el este ő is álmatlanul forgolódott volna, úgy ahogy Te is. Közben ilyen kérdések kavarogtak volna a fejében:

  • – Vajon meg tudom majd venni annyiért, amennyiért szeretném?

  • – Vajon mekkora árat mondjak, hogy ne sértődjön meg a tulajdonos, de nekem se kelljen kifizetni a teljes irányárat?

  • – Vajon tényleg vannak más komoly érdeklődők is, akik megvehetik előlem, ha nem vagyok elég gyors?

  • – Vajon tényleg tetszene a szüleimnek (ismerőseimnek) is?

  • – Tud valami olyan dolgot az ügynök, amit nekem is érdemes lenne tudnom? Holnap felhívom és megkérdezem őt….

  • – Stb.

Ha nem hív, akkor ezek a kérdések egészen biztosan nem motoszkálnak a fejében. Vagy ha igen, akkor sem az általad mutatott ingatlannak kapcsolatban.

Ne vedd magadra. Ilyenkor mindig van a háttérben valami olyan információ, amit Te nem tudhatsz, mert nem kötötte az orrodra. Bár lehet, hogy tényleg tetszett neki az ingatlanod, de volt egy másik is amelyiknél még jobban megfelelt minden. Elsőnek arra fog koncentrálni és annak az ügynökét hívja fel.

Ne fuss utána. Meglátod nem érdemes. Ha nem hiszel nekem akkor vagy 2 hete kezdted a szakmát és még azt hiszed, hogy a vevőket nógatni kell, vagy folyamatosan pofára esel csak még soha nem láttad be. Persze az egységnyi üzletkötésre jutó magas telefonszámlát mindig is sokalltad… 🙂

Akinek kell az keresni fog téged, a hivogatásod nélkül is.

Hirdessd csak tovább. Jönni fog az igazi.

ui: Ez a bejegyzés nem vonatkozik arra, ha Te rontottál el valamit: például ígértél a döntéséhez szükséges járulékos információkat a vevőnek, és még nem kapta meg tőled őket. Ilyen mondjuk a közös képviselő telefonszáma, vagy bármi más. Ebben az esetben lehet, hogy kell neki az ingatlan, de nem mer az információ nélkül dönteni, így jobb ha tényleg felhívod.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük