Hagyd magukra a veszteseket!

Sajnos a legtöbb elvállalt ingatlan megbízást nem tudja megfelelő komolysággal meghirdetni az ember bármennyire is szeretné.

Ha tartozik hozzád például 15-20 ingatlan, akkor képtelenség az összeset az interneten egymagad hirdetni, flyer-ezni, újságban hirdetni. Erre egy nap nem is elég, ráadásul rengeteg költséggel jár, ráadásul egyáltalán nem biztos, hogy ha hirdetted, akkor neked abból pénzed lesz, mert lehet hogy végül a tulaj vagy egy másik ingatlanos adja majd el. Pech!

Ha pedig kiadod valaki másnak a hirdetési feladatot akkor a jutalékot is meg kell osztanod vele. Ezt pedig gyanítom nem szeretnéd. (apropó: miért nem?)

De akkor mi alapján válogassunk, hogy ezt hirdetni kellene ezt pedig nem?

Támogasd a sikereseket és hagyd magukra a veszteseket.

Ha van olyan ingatlanod, amiről előre már látni lehet, hogy nem egy ütős ingatlan (mondjuk földszinti, udvari, sötét, vizes, stb) és / vagy ráadásul nem is piaci áron vagy az alatt akarja a tulaj eladni, akkor hagyni kell, és erre kell kevesebb energiát fordítanod.

Nem azt mondom, hogy a sötét, vizes, földszinti ingatlanokat ne hirdesd, hanem azt, ha a tulaj mégis ragaszkodik ahhoz, hogy emeleti, világos lakás árában add el neki. Nem fog menni, csak az idődet fogod pazarolni.

Ezt persze etikusság miatt közölni is érdemes az eladóval, hogy tudja: nem holnap fogják megvenni a lakását.

A katonaságnál a siker lényege, hogy azokat parancsnokokat kell ellátni üzemanyaggal, akik a legtöbb sikert mutatják fel. Ugyanakkor meg kell vonni az üzemanyagot azoktól, akik elakadtak. Amelyik tábornok fordítva teszi, az vesztésre van ítélve.

Mért teszi mégis a legtöbb ingatlanos ennek az ellenkezőjét? Azért mert felvette a megbízást? Persze etikus lenne azokat is teljes gőzzel hirdetni, de sajna így attól veszi el az időt és a pénzt, amelyikkel tutira pénzt tudna keresni!

Ha sikeres akarsz lenni, akkor jegyezd meg:

Hagyd a veszteseket! Koncentrálj a nyertesekre!

Hirdesd azt amelyikre a legnagyobb a kereslet és hagyd magára azt (értsd: add vissza a megbízási szerződést a tulajnak) amelyiket alig keresik!

… ja, és ráadásul még magas is az ára!