Miért kereshetsz többet egy ingatlan hálózatban?

„A világ leggazdagabb emberei hálózatokat építenek vagy keresnek. Mindenki más munkát keres.”
Robert Kiyosaki

De valóban gazdaggá tehet téged egy hálózat?

A válaszhoz nézzük meg, hogy miben rejlik egy hálózat ereje.

Bármiféle hálózat úgy működik, hogy a saját pénz termelésén kívül még együttműködik a saját hálózatának többi tagjával is. Így aztán nem csak a saját bevételére tud támaszkodni, hanem a többi hálózati elem által nyújtott lehetőségeket is ki tudja használni, amivel megsokszorozhatja a saját bevételét is.

Létezik egy úgynevezett Metcalf törvény, ami kimondja, hogy egy hálózat ereje a benne lévő tagok számának négyzetével egyenlő.

Ez alapján, ha ingatlanértékesítésről van szó, akkor egy darab ingatlaniroda ereje az pontosan egy a négyzeten, azaz EGY.

Ha már két összedolgozó ingatlanirodáról van szó akkor a képlet szerint az kettő a négyzeten, azaz NÉGY!

Ha három ingatlanirodáról van szó akkor az három a négyzeten, azaz KILENC!

Miért is?

Mert ha egy iroda van akkor ő csak magára tud támaszkodni senki másra. Így az ereje is csupán egy.

Ha két iroda van akkor azért lesz az erejük négy, mert egyrészt mindegyik a saját erejére támaszkodva termeli a pénzt (ez eddig kettő) és ezen kívül mindegyik a másikra támaszkodva is képes még plusz egy-egy egységnyi pénzt megtermelni. Ez még plusz kettő, hiszen az első iroda a másikból tud pénzt termelni és a második iroda is tud az elsőre támaszkodva pénzt termelni a saját értékesítésén kívül.

Ez összesen már négy.

Három iroda esetében egyrészt mindegyik iroda saját magára támaszkodik (ez eddig 3) és ezen felül mind a három iroda saját magán kívül képes még másik 2 irodára is támaszkodni a bevételeinek növeléséhez. Így az első iroda a második és harmadik irodára támaszkodva tud még plusz 2 egységet termelni. A második iroda is az első és a harmadik irodára támaszkodva szintén tud még 2 egységet termelni. A harmadik iroda pedig az elsőre és a másodikra támaszkodva a saját erején felül tud még további plusz 2 egységet termelni.

Ez összesen 9 egység!

És még csak 3 irodás hálózatnál tartunk!

Most gondolj bele egy sok száz ingatlanirodából álló hálózatba, mekkora erejük van!

OK, de hogyan lesz neked ebből pénzed?

Úgy, hogy valamely ingatlanhálózathoz csatlakozásod pillanatában nem csak a saját erődre, a saját munkádra és értékesítésedre tudsz majd támaszkodni, hanem AZONNAL és KÉSŐBB is a hálózattal együttműködve a hálózat többi ingatlanát tudod értékesíteni és ők is el tudják adni az általad a rendszerbe behozott ingatlanokat. Minél több iroda van egy hálózatban, annál nagyobb az esélyed, hogy Te magad SOK PÉNZT tudj keresni.

Ha mondjuk egy 50 irodás hálózathoz csatlakozol, akkor azonnal 50 a négyzeten, azaz 2.500-szor nagyobb az esélyed a pénz keresetre mintha egy darab irodából álló ingatlanos céghez szerződsz.

Egyszer egy gazdag, hálózattal foglalkozó vállalkozó ezt mondta:

„Inkább támaszkodom 100 ember teljesítményének csupán az 1 %-ára, mint a saját teljesítményem 100 %-ára.”

Na, most gondold el, hogy a körülötted dolgozó több 100 ingatlanos kolléga nem csak 1 %-on, hanem 80-90%-on dolgozik azért, hogy pénzt keressen NEKED! (és persze magának is…)

Jól hangzik, ugye?

 

Tarnóczi Sándor