Mit csinálj, ha szag van a lakásban?

Sajnos néhány lakásban orrfacsaró bűzzel találkozik az ember. Furcsa, de néha ezt a szagot pont a tulajdonos nem érzi, vagy ha igen akkor sem tulajdonít neki nagy figyelmet, mivel szerinte alig érezhető.

Főleg az olyan ingatlanokban érezhető, ahol ház kedvenc is él. Kutya, aranyhörcsög vagy bármilyen kisállat. A legdurvább az „ázott kutya szag”.

kutya a lakásban

Na, nem akarom tovább fokozni a dolgot, a lényeg, hogy akár állattól, akár a tulajdonos évente egyszeri takarításáért és rendrakásáért van szag a lakásban Te mindenképpen igyekezz ezt a szituációt kezelni, mert a vevő 80 %-ban a gyomra felfordulásának megakadályozásával lesz elfoglalva és nem az ingatlan részletes megtekintésével. Ha pedig nem koncentrál a megtekintésre, akkor nem is fogja megvenni.

Mit tegyél?

  1. Ha neked van megbízásod egy olyan ingatlanra ahol tudod, hogy szag van akkor jelezd a kollégáknak belsős megjegyzésben, hogy mire számíthatnak, ha érdeklődőt visznek és készítsék fel a leendő ingatlan vevőt is a szagra.

  2. Ha Te viszel érdeklődőt, akkor mielőtt kimentek és mikor már az ajtó előtt vagytok akkor is újból hívd fel a vevőd figyelmét, hogy
    "Odabent szag lesz, de kérem, hogy vonatkoztasson el ettől, koncentráljon a lakás paramétereire, mert a szag elmúlik, ha kipakolásra és felújításra kerül a lakás!"

  3. Mielőtt kimész a lakást megmutatni, hívd fel a tulajt, hogy legyen kedves alaposan kiszellőztetni és valamilyen kellemes illatú légfrissítővel befújni a helyiségeket a megérkezésünk előtti percekben. Ha kell, akkor vigyél neki légfrissítőt. Olyan ez mint amikor egy autót befújnak „új autó illattal” és máris többért kelhet el.

+ 1 tipp: tájékoztasd a tulajt, hogy a szag sok ember elűz. Ha megfelelő áron szeretné eladni az ingatlanát akkor csináljon valamit a szaggal, különben nyomottabb áron fogja csak tudni eladni az ingatlant.

 

Tarnóczi Sándor