Ingyen van és mégsem osztogatod?

Találkozol az ügyféllel. Beszélgettek egymással, és azt veszed észre hogy morcos, zárkózott. Olyan mintha kelletlen lenne veled vagy az általad kínált szolgáltatással kapcsolatban.

Arca merev és feszült. Mozdulataiból és testtartásából az derül ki, hogy falat épített ki közted és maga között. Megrémülsz mert tudod hogy ezen a falon SEMMI nem megy majd át hozzá. Szinte kár is volt kimenni, hiszen korábbi tapasztalatodból tudod, hogy ilyen hozzáállással üzletet bizony nem fogtok kötni.

Pedig a terméked vagy szolgáltatásod kiváló! Semmi gond vele, és mégis amikor csak beszélsz hozzá összevont szemöldökkel csendben méreget, kérdéseidre kurta mondatokban válaszol.

Figyelem! Most jön a 300.000 forintos kérdés!

"Mivel töröd meg az ügyfél morcosságát, közömbösségét, hidegségét, visszautasító mozdulatait, és a köztetek kialakult falat?"

 

Gondolkozás INDUL!

……….tik-tak       
………………..tik-tak                 
…………………tik-tak

 

Megvan?

 

Nincs?

 

Hamarosan lejár az idő….

 

 

……..öt

 

……….négy

 

…….……három

 

……….……kettő

 

………….…….egy

 

 

………lejárt!

 

 

Bár nem látom hogy Te mi mindent próbáltál meg a való életben egy ilyen szituációban ahhoz, hogy egy kicsit felmelegedjen hozzád az ügyfél, de egy dologban biztos vagyok hogy nem tetted meg!

 

NEM MOSOLYOGTÁL!

 

Hogy miért nem? Azt magadtól kérdezd, de az biztos, hogy az aki mosolyogva beszélget valakivel arra nem lehet hogy nem mosolyognak vissza mások!

Ha azt veszed észre hogy az ügyfél pléh-pofával hallgatja a mondanivalódat, akkor hirtelen gondold végig: TE milyen arcot vágsz éppen????

1.000.000 forintot fel merek rá tenni, hogy nem mosolyogsz és Te is pléh-pofával mondod a mondanivalódat vagy hallgatod az övét!

 

Nem az idióta vigyorgásról beszélek. Nem is folyamatos báj mosolyról. Arról, hogy mosolyogjon az arcod. Arról hogy látszódjon rajtad hogy élvezed az ügyfél társaságát és azt amit mond neked. Hogy örülsz hogy elmondja neked.

Még akkor is mosolyogj ha az ügyfél alapból egy bezöldült méregzsák. Ha látszik rajta, hogy teljesen pesszimistán áll a dolgokhoz és csalódott már mindenben illetve mindenkiben.

Ne csak a szád mosolyogjon hanem a szemed is. Ha nem így teszel akkor lerí rólad, hogy kötelező mosoly van az arcodon. Ezzel nem tudod megtörni a jeget, hanem épp ellenkezőleg, még nagyobb falat emelsz kettőtök közé, hiszen egyre sunyibbnak tart téged és elveszíted a maradék bizalmát is. Bizalom nélkül viszont nem fog veled üzletet kötni.

Pedig csak egy egyszerű, ingyenes, jó kedvet nyújtó barátságos mosolyról volt szó!

 

Boldog tőle az aki adja és az is aki kapja.

Lehet hogy utólag már nem fog rád teljesen emlékezni, vagy a mondanivalódra, de egy dolog biztos hogy megmarad benne: a mosolyod!

„Kedves, megbízható, rendes fickóként” fog rád visszagondolni. Ez pedig neked pénzt vagy anyagi csődöt jelent.

A mosoly falakat dönt le, míg a hiánya falakat épít.

Bizalmat kelt vagy a hiánya bizalmat rombol.

Üzletet kötsz vele vagy üzletet veszítesz el nélküle!

 

Ne fukarkodj hát a mosolyoddal!

 

ui: Néha elég csak kedvesen elhúzni a szád miközben az ügyfél beszél hozzád úgy, hogy a szemed is mosolyogjon hozzá! A szemedből és az arcodból mindent kiolvas majd. Ennyi bővel elég.

2 thoughts on “Ingyen van és mégsem osztogatod?

  1. Johng322

    Hi there! I know this is kind of off topic but I was wondering if you knew where I could locate a captcha plugin for my comment form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having difficulty finding one? Thanks a lot! dacacacgfcef

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük